zeleninu

Chystání ingrediencí. Brambory

Gastro

Pro chystání ingrediencí používáme opravdu hodně pomůcek. Jednou takovou je třeba škrabka na brambory. Tímto důmyslným zařízením, které v jeho původní podobě, vypadalo pouze jako nůž se zarážkou lze jednoduše strhnout slupku z brambor.

Brambory mají mnohdy tvrdou slupku anebo je tak tenoučká, že nám na její oloupání ruce nestačí. Proto byla vymyšlena škrabka brambor, která nám s tím pěkně pomůže. Ruční škrábání brambor je ale velice nenáviděná práce.

Práce pro sluhy je vždy ta nejnenáviděnější.

Na práce jako je škrábání brambor nebo loupání zeleniny se bere do profesionálních kuchyní většinou levná pracovní síla. Do nedávna zde všichni tito brigádníci či učni pracovali za mizerný plat a dostávali vždy tu co možná nejhorší práci. Prostě pokud nemáte nějakou činnost rádi, dejte ji brigádníkům. Výrobci ale v tomto ohledu přemýšleli jinak. Ta práce je stejně potřeba a nejde to udělat jinak. Elektrická škrabka na brambory nebo škrabka na zeleninu může být řešením. Její koncept si ale stále vyžaduje mít lidskou obsluhu. Stále jak předtím je to zdlouhavá práce. Prostě člověk bere jednu bramboru nebo jeden kus zeleniny za druhým a jezdí po nich škrabkou na brambory nebo na zeleninu. Dalším výrobkem je automatická škrabka, která má speciální trn a nůž, který jezdí kolem. Některé jsou složitější a mají zásobník na více druhů. Je zde ale rozdíl v tom, že škrabka na brambory si vyžaduje neustálou přítomnost jednoho člověka kdežto tyto složité elektrické stačí pouze naplnit a smáčknout tlačítko.

Případně do nich narazíme jednu bramboru za druhou a ony se nám postarají o tu strašnou práci. Tím se stalo škrábání brambor a loupání nebo také škrábání zeleniny v profesionální kuchyni lehce příjemnějším. Rozhodně to není tak nenáviděná činnost. Škrabka na zeleninu a škrabka na brambory prošla opravdu obrovským vývojem. Nyní už není nutné zaměstnávat levnou pracovní sílu na nechtěné práce. Máme zde pomocníky, kteří to udělají za nás a nestěžují si u toho.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *