pizzu

Síto na pizzu

Gastro

To není zrovna obvyklé. Většinou se potýkáme s pojmem plech na pizzu. V čem je tedy síto na pizzu tak výjimečné a proč bychom měli používat spíše to, než obyčejný plech?

Pizza je opravdu hodně kouzelná v tom, že se dá prakticky upéct na všem možném. Lze ji udělat v peci, troubě anebo v krbu a lze na ni použít plech, síto anebo ji položit do pece jen tak. Všechny tyto materiály ale mají svoje vlastnosti a její kvalita je tedy závislá na způsobu pečení a použitých podložkách. Není tedy možné myslet si, že díky změně materiálu plechu anebo pece, nedosáhneme jiného výsledku. Vždy bude pizza chutnat trochu jinak a bude také trochu jinak propečená. Nejzákladnější, a hlavně nejlepší pečení pizzy je v pecích, které mají speciální kameninový podklad. To nám zaručí dokonalé propečení pizzy. Pizza se do ní dává jenom tak.

Ne vždy máme ale možnost pizzu péct přímo v peci bez podložky.

Pokud chceme zvolit alternativní způsob pečení, protože stejně nemáme na výběr, tak je dobré použít nějaké speciální podložky na pizzu. Síto na pizzu je jedním z nich a také o něm bude řeč. V první řadě zde máme formu na pizzu, která se spíše používá na americkou buchtovou pizzu. Dále nás určitě napadne plech. Ten ale pizzu nepropéká dokonale ze všech stran. Je spíše na obyčejné pečení pizzy, která je dobrá v domácích podmínkách. Profesionálové by použili speciální perforované plechy, které mají dírky, a tak se skrze ně dostane více tepla zespodu přímo na pizzu. Pokud ale chceme dokonalou podložku tak je jí právě síto na pizzu.

To slouží podobně jako perforovaný plech, ale má větší oka, takže propéká pizzu mnohem důkladněji. Pizza je z něj podobná jako kdybychom ji do pece položili bez podložky. Za to je ale pec stále chráněná proti připáleninám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *